reede, 6. aprill 2012

Õppekäik elektrijaamadesse

Linnamäe hüdroelektrijaama tutvustus

Iru SEJ 200 m korsten

Iru SEJ sisevaade
Iru SEJ jahutusseade




5 kommentaari:

  1. Sain teada, et Iru Soojuselektrijaam on Eesti Energiale kuuluv ettevõte. Töötab alates 1978. aastast. Iru soojuselektrijaam kütab ning varustab sooja veega Tallinna Lasnamäe ja Kesklinna piirkonda ning Maardu linna. Iru soojuselektrijaam on Eesti suurim soojatootja. Linnamäe Hüdroelektrijaam on Eesti suurim hüdroelektrijaam, mille toodang on suurem, kui teiste täna töötavate hüdrojaamade elektrivõrku müüdav elektrienergia kokku. Linnamäe hüdroelektrijaam rajati XX sajandi algul.

    VastaKustuta
  2. Sain teada, et Iru Soojuselektrijaam töötab 1978. aastast ning kuulub Eesti Energiale. Ühtlasi on see ka suuruselt kolmas elektrijaam Eestis. Peamine kütte vahend on maagaas, kuna see on kõige odavam, kuid saab kasutada ka kütteõlisi. Iru Soojuselektrijaam toodab soojust suuremale osale Tallinast. Linnamäe hüdroelektrijaam asub Jägala jõel, umbes 1,5 km merest. Ka see elektrijaam kuulub Eesti Energiale, ühtlasi on see ka suurim HEJ Eestis. Linnamäe hüdroelektrijaam on taastatud ning see avati 2002. aastal.

    VastaKustuta
  3. Sain teada, et Iru soojuselektrijaam on suuruselt kolmas elektrijaam Eestis ning see varustab soojusenergiaga Tallinna Lasnamäe ja Kesklinna piirkonda ning Maardut. Iru elektrijaam toodab soojusenergjat peamiselt maagaasist reservkütustena vedelkütuseid. 1974. aastal hakati Irus ehitama esmakordselt elektri- ja soojusenergia jaama, mis pidi katma uue Lasnamäe elamurajooni ja Maardu vajadused, see valmis aastaks 1978, ning sellest ajast saadik on Iru soojuselektrijaama renoveeritud ja uuendatud.
    Linnamäe hüdroelektrijaam asub Jõesuu ja Jägala-Joa küla vahel, see on ühtlasi ka Eesti suurim hüdroelektrijaam. See rajati 1922-1924 aastal ning tootmine algas 17. aprillil 1924. Teises maailmasõjas hüdroelektrijaam hävines, kuid see taastati ja avati 2002. aastal.

    VastaKustuta
  4. Sain teada, et Iru Soojuselektrijaam on Eesti Energiale kuuluv ettevõte ja suuruselt kolmas elektrijaam Eestis. Iru Soojuselektrijaam töötab 1978. aastast. Iru Soojuselektrijaam toodab soojusenergjat maagaasist.
    Linnamäe Hüdroelektrijaam on Eesti suurim hüdroelektrijaam. Linnamäe hüdroelektrijaam asub Jägala jõel.See rajati 1922-1924 aastal ning tootmine algas 17. aprillil 1924.

    VastaKustuta
  5. Iru Soojuselektrijaam on Eestis suuruselt kolmas elektrijaam ja kuulub Eesti Energiale. Iru on Eesti suurim soojatootja.
    Sain teada et Linnamäe Hüdroelektrijaam on suurim eestis. Hüdroenergia osakaal kogu Eestis toodetavast energiahulgast on 1% ja ültse taastuvenergia osakaal u. 13%

    VastaKustuta